واژه طلاق از جمله کلماتي است که گفتن آن  معمولاً هيچوقت لبخندي بر لب فردي نمي‌آورد. به طور کلي همواره با شنيدن  واژه طلاق همگان به ياد مواردي همچون غم، اندوه، رنج و جدايي مي‌افتند. ولي خب در جامعه امروزي بشر يکي از مواردي که همواره با جامعه عجين شده است همين موضوع طلاق است. به طورکلي بايد گفت طلاق به خودي خود اتفاق مناسبي براي هيچ خانواده‌اي نيست، ولي در برخي موارد ممکن است طلاق بهترين راه براي اشخاص باشد. ولي با همه اين اوصاف چيزي از تلخي اين موضوع حلال در قانون و در شرع ما کم نمي‌کند.


در بسياري از کتاب‌ها و موضعات کارشناسي، اکثريت روانشناسان و جامعه شناسنان بر اين باورند که خانواده نقشي اساسي در سرنوشت فرزندان خود دارد. يکي از اين موارد مهم که خانواده تاثير بسزايي در آن دارد مراحل ازدواج است. به همين دليل مي‌توان گفت درصورتي که يک فرد ازدواج موفقي نداشته باشد ممکن است ديگر مسائل مهم در زندگي اين شخص را تحت الشعاع قرار دهد.


در اين حوزه بسياري از کارشناسان بر اين باورند که مشاوره حقوقي در حوزه‌هاي ازدواج و حتي طلاق مي‌تواند در سرنوشت يک خانواده و يک شخص کمک شاياني کند. در ادامه اين مقاله قصد داريم بيشتر با مقوله طلاق آشنا شويم و يکي از روش‌هاي طلاق يعني طلاق توافقي را با يکديگر مورد بررسي قرار دهيم. پس در ادامه با ما همراه باشيد.


 


 


طلاق چيست؟


براي انحلال يک ازدواج ناموفق از روش  طلاق استفاده مي‌شود. طلاق در لغت به معني رهايي و ترک کردن است و در واقع به اين معني است که زماني که مردي همسرقصد دارد همسر خود را طلاق دهد. اقدام به جدايي و ترک زندگي مشترک مي‌کند.


بر اساس قانون مدني کشور، حق طلاق جزو مواردي است که متعلق به زوج(يعني مرد) است. بنابراين ‌مي‌توان با رجوع به ماده 1133 قانون مدني کشور اين‌طور دريافت که “مرد مي تواند با رعايت شرايط مقرر در اين قانون با مراجعه به دادگاه تقاضاي طلاق همسرش را بنمايد.”


پس بايد به اين نکته اشاره کرد که شوهر يا زوج در هر زماني که لازم ببيند و بدون نياز به اثبات دليل خاصي اين امکان را دارد که همسر خود را طلاق دهد.ضمناً براي جاري شدن طلاق بايد صيغه طلاق در حضور دو نفر مرد عادل خوانده شود.


طلاق توافقي چيست؟


طلاق توافقي از جمله موارد طلاق است که با رضايت زوجين صورت مي‌گيرد. و مبناي اين طلاق توافق مشترکي است که دو طرف با يکديگر کرده‌اند و با يک دادخواست واحد توسط وکيل دادگستري صورت مي‌گيرد. به طور کلي اين نوع طلاق در شرايطي است که ناسازگاري در ازدواج به حدي است که دو طرف با تصميم خود تصميم به جدايي به صورت توافقي مي‌کنند.


در اين مورد از طلاق طرفين مي‌توانند با مشاوره حقوقي در تماس بوده و با صحبت با يکديگر و همچنين گرفتن مشاوره حقوقي در تمامي موارد با يکديگر به توافق برسند. اين توافقات بايد در همه زمينه‌ها اعم از حقوق مالي زن، حضانت فرزند يا فرزندان، ملاقات فرزند يا فرزندان، نفقه فرزند و . باشد.


مهريه در طلاق توافقي چگونه است؟


زوجين بهتر است با مراجعه به دفتر مشاوره حقوقي بيشتر با اين مورد آشنا شوند. ولي به طورکلي پرداخت کلي يا جزئي از مهريه و يا حتي عدم پرداخت مهريه مي‌تواند با توافق بين زن و شوهر صورت بگيرد. به طور کلي در طلاق توافقي مهريه در برابر حقوق طلاق براي مرد است.
در طلاق توافقي ممکن است مهريه به صورت يکجا پرداخت و يا به شکل اقساطي توسط شوهر پرداخت شود. ولي در بسياري از موارد ديده شده است که زن از مهريه خود گذشت مي‌کند تا به طلاق دست‌يابد.
ولي لازم به ذکر است براي حل اين مشکل بهتر است افراد متقاضي طلاق توافقي با گرفتن يک مشاوره حقوقي طلاق نسبت به اين موضوع آگاهي و اطلاعات بيشتري کسب کنند.


نفقه در طلاق توافقي چگونه است؟


نفقه هم يکي ديگر از مواردي است که در زمان طلاق توافقي بايد طرفين در آن به توافق کامل برسند. فرض کنيد زني پس از ازدواج به مدت 5 سال يا بيشتر هيچگونه نفقه‌اي از همسر خود دريافت نکرده، به همين دليل اين شخص مي‌تواند با ارائه مدارک و اثبات اين موضوع نفقه پنج سال گذشته خود را دريافت کند.


ولي بايد به اين نکته توجه داشت که اين موضوع هم مانند مهريه يک موضوع دو طرفه است و نياز است هر دو طرف به يک توافق جامع برسند ولي در بسياري از موارد ديده شده است که زن براي دستيابي به طلاق از اين موضوع مي‌گذرد. ولي پيشنهاد ما براي رفع اين مشکل به مانند موضوع مهريه مشاوره حقوقي طلاق براي هر دو طرف است.


 


نفقه فرزندان در طلاق توافقي به چه شکل است؟


نفقه فرزندان بعد از طلاق توافقي، ارتباطي به حضانت فرزندان ندارد و در صورتي که پدر وضع مالي خوبي داشته باشد و فرزندان نياز به کمک مالي داشته باشند، پدر بايد نفقه فرزندان خود را تمام و کمال پرداخت کند.


پس اين مورد يعني اين که در صورتي که نگهداري فرزند به عهده مادر باشد، هيچ فرقي در بطن موضوع نکرده و پدر فرزند يا فرزندان بايد نفقه را پرداخت کند و مادر هيچگونه مسئوليتي در قبال اين موضوع ندارد.


مدارک مورد نياز براي طلاق توافقي


·         اصل سند ازدواج


·        اصل شناسنامه زن و مرد


·        اصل کارت ملي زن و مرد


ثبت دادخواست طلاق توافقي


براي ثبت طلاق توافقي بهتر است افراد با مشاوره حقوقي خود در تمامي موارد ذکر شده در ارتباط بوده و پس از آن بايد زوجين با مراجعه به دفاتر خدمات قضايي کشور و يا در مواردي به طور مستقيم به دادگاه خانواده مراجعه کنند.
پس از مراجعه زوجين به دفاتر مذکور، هر دو طرف بايد دادخواست خود مبني بر طلاق توافقي را به صورت کتبي به همراه امضاء به دادگاه تسليم کنند. سپس دادگاه پس از بررسي اقدام به تعيين وقت نموده و اين موضوع را به زوجين ابلاغ مي‌کند.


پس از انجام مراحل بالا توسط زوجين درصورتي که هر دو طرف اقدام به داشتن وکيل کرده باشندديگر نيازي به حضور آنان در دادگاه نيست. و در جلسه دادگاه قاضي پس از شنيدن اظهارات طرفين دو طرف را به دفتر مشاوره خانوده معرفي و پس از آن با اخذ نظر کارشناس مذکور در اين حوزه مبادرت به صدور راي نهايي براي عدم امکان سازش طرفين مي‌کند. در نهايت طرفين با مراجعه به يکي از دفاتر رسمي طلاق و در حضور دونفر شاهد عادل، خطبه عقد جاري و در شناسنامه آنها درج مي‌شود. و پس از آن براي طرفين طلاق نامه صادر مي‌شود.


سخن پاياني


در اين مقاله تا حدودي با موضوع طلاق و در حقيقت طلاق توافقي آشنايي کلي پيدا کرديم در صورتي که هرگونه سوال در اين مورد براي شما عزيزان به وجود آمده است مي‌توانيد با تماس با کارشناسان دفتر مشاوره حقوقي اوستا اين سوالات خود مطرح کنيد. در نهايت از شما تشکر مي‌کنيم بابت مطالعه اين مقاله


 


منبع :  موسسه حقوقي بين المللي صلح انديشان اوستا


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : طلاق ,توافقي ,موضوع ,بايد ,مشاوره ,حقوقي ,طلاق توافقي ,مشاوره حقوقي ,دفتر مشاوره ,طلاق براي ,موارد ديده ,دفتر مشاوره حقوقي ,طلاق توافقي چگونه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

میهن پرو موقع شیخ فرحان السلامی مجله اینترنتی چشمک Atiyya سر بلاگ گروه فنی مهندسی اوژن اطلس سپهر حبر تاریخچه پیدایش انواع مته لوله کشی ساختمان با الو لوله کش